KEUZEHULP SPECIAL

Spinningfietsen voor thuisgebruik voor ieder budget

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van een spinningfiets? Wij hebben een selectie voor je gemaakt van de beste bikes tot ongeveer €1000,- en geven je naast de informatie van de fabrikant, ook ons eigen oordeel.


ADVIES ZOMER 2021

Spinningfietsen voor de ultieme sportbeleving thuis

Thuis sporten wordt steeds populairder en de verkoop van spinningfietsen blijft stijgen. De sport Indoor Cycling groeit in populariteit en het stoffige imago van de traditionele spinninglessen is verleden tijd. Naar de club gaan om te gaan stappen wordt vervangen door het bezoeken van exclusieve cycling clubs in de grote steden. Door nieuwe soorten workouts, zoals het fietsen op de muziek en het toevoegen van andere oefeningen, is de sport ook onder twintig- en dertigers weer mateloos populair aan het worden. Ook de thuissporter voegt online cycling lessen vaker toe aan zijn of haar sportroutine.


KEUZE
WINNAAR PRIJS/KWALITEIT

Schwinn IC8

Met de Schwinn IC8 Indoor Cycle heb je eigenlijk alles wat je wenst in een spinningfiets. Los van het strakke design van dit nieuwste Schwinn model, heeft deze spinningfiets ook een mediarek aan de voorzijde, twee bidonhouders en twee dumbbell houders. Maar dat is nog niet alles; deze spinningfiets heeft een LCD-scherm waarop je allerlei relevante data kunt zien zoals tijd, afstand, calorieën, RPM en hartslag. Je kunt ook een hartslagband verbinden via Bluetooth. Al met al is onze conclusie dat de Schwinn IC8 een zeer complete spinningfiets is tegen een concurrerende prijs. 


CycleMasters oordeel: Wat ons betreft één van de beste bikes van dit moment voor thuissporters. De magnetische weerstand, het stevige frame en het 18kg zware vliegwiel maken dit een bike waar je zeer prettig op fietst. Absolute pluspunten zijn de tablethouder en de mogelijkheid om via Bluetooth te koppelen met video workout apps. 


Schwinn IC8 € 1099,- via de CycleMasters Shop

MAGNETISCHE WEERSTAND

FitBike Race Magnetic Basic

De FitBike Race Magnetic Basic weegt 44 kg en biedt voldoende stabiliteit. Deze spinningfiets met 20 kg wegend vliegwiel wordt aangedreven door een V-belt en is hierdoor een stuk stiller dan een fiets met een kettingaandrijving. Dit is bij thuisgebruik erg prettig. Het magnetische weerstandsysteem heeft als voordeel dat het niet slijt en ook nog stil en onderhoudsvrij is. Ook is de weerstand door dit systeem zwaarder te zetten dan met een systeem dat met een vilt blok werkt. 


Het zadel en het stuur van deze spinningfiets zijn goed af te stellen zodat je de juiste houding kunt vinden. Bij de fiets wordt een bidonhouder geleverd en er zitten transportwieltjes aan de onderkant waardoor je de fiets eenvoudig kunt verplaatsen. Standaard zitten er toe-clips pedalen op de FitBike Race Magnetic Basic maar je kunt er optioneel FitBike SPD combi pedalen bij bestellen. Zo kun je ook met fietsschoenen met het SPD kliksysteem gebruik maken van deze fiets.


CycleMasters oordeel: De fiets heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Omdat het zadel verstelbaar is, zowel verticaal als horizontaal kun je de fiets goed instellen naar jouw lichaamslengte. We raden deze fiets aan voor beginnende sporters of mensen die niet persé de behoefte hebben om hun data te meten. 


FitBike Race Magnetic Basic - € 499,- via Betersport 

Al jaren spinning gedaan in de sportschool. Nu door corona dat weer niet mogelijk heb ik besloten zelf een spinbike aan te schaffen. Bij deze aankoop kreeg ik een maand toegang tot CycleMasters...ik ben om!!! Heerlijk!! Fijne lessen, goede muziek. En ideaal gewoon thuis wanneer het mij uit komt. Ik ben fan! Na die maand gratis toegang blijf ik absoluut lid. Dank!!

SOLIDE KEUZE

De VirtuFit Etappe 1

De VirtuFit Etappe 1 is een spinningfiets die speciaal is gemaakt voor zware belasting tot maar liefst 135 kilo. De stevige massief ijzeren pedalen en de speciale trapas zijn goed bestand tegen zijwaartse bewegingen. Het vliegwiel weegt 22 kilo en wordt aangedreven met een stille V-belt. Je verstelt de weerstand met de weerstandsknop en deze maakt gebruik van een viltblok om af te remmen. 


Deze spinningfiets is uitermate geschikt voor lange mensen door de extra lange zadelstang. Het zadel en het stuur zet je vast door middel van een zogenoemde “L-Bolt”; een L-vormige hendel die niet los kan schieten tijdens zware belasting. Wel zo veilig en dit is in deze prijsklasse niet vanzelfsprekend!


Verder heeft deze spinningfiets nog een klein display waarop je je data kunt zien en is hij waterpas te stellen dus ook geschikt voor scheve vloeren.


CycleMasters oordeel: Gewoon een goede bike voor een nette prijs. Heb je een beperkt budget, maar wil je wel een degelijke bike, dan is dit een goede keuze. Het vliegwiel is met 22 kg zwaar genoeg om lekker stevig aan te voelen. Deze bike is niet koppelbaar via Bluetooth, maar heeft wel een klein schermpje om belangrijke waardes af te lezen tijdens je workout.


VirtuFit Etappe 1 - € 499,- via Fitwinkel.nl

TRAINEN MET GEGEVENS

De Flow Fitness Racer DSB600i 

De Flow Fitness Racer DSB600i beschikt over 32 computergestuurde weerstandsniveaus en 19 programma's. Deze spinningfiets heeft een magnetisch weerstandssysteem en wordt aangedreven door een V-belt. De pedalen hebben toeclips maar zijn ook voorzien van een SPD kliksysteem waardoor je ook met geschikte fietsschoenen kunt spinnen. 


Je hartslag kun je bijhouden met behulp van een hartslagband die herkend wordt door de hartslagontvanger. Deze hartslagband wordt niet standaard meegeleverd. Een voordeel van deze spinbike is dat hij, door het zorgvuldig uitgebalanceerde vliegwiel van 20 kg, vrijwel geen trillingen creëert en daarom prettig stil is.


CycleMasters oordeel: Uniek aan deze bike zijn de computergestuurde weerstandniveaus waarmee je redelijk nauwkeurig kunt trainen. Doordat je een hartslagband kunt koppelen, kun je op het scherm van de bike jouw hartslagwaardes zien tijdens een workout. Daarnaast kun je ook andere waardes uitlezen zoals afstand, snelheid, wattage en calorieverbruik. Hierdoor is deze fiets zeer geschikt voor sporters die data belangrijk vinden tijdens hun workout.


Flow Fitness Racer - € 899,- via Fitwinkel.nl

VOOR IEDER BUDGET

Domyos Biking 500

De Domyos Biking 500 is ontwikkeld en getest voor een gemiddeld gebruik van 7 uur per week. Het zadel en het stuur zijn in hoogte en diepte verstelbaar. De fiets heeft een vliegwiel van 18 kg, de fiets wordt aangedreven door middel van een riem en de weerstand wordt geregeld door een leertje. De fiets heeft een stalen constructie en weegt 46,9 kg. Ook op een oneffen vloer is de fiets stabiel in te stellen door de verstelvoetjes en door de wieltjes aan de voorzijde is de fiets eenvoudig te verplaatsen. Het console is groter dan bij het model Biking 100 en hier lees je tijd, afstand, snelheid en RPM op af. Deze fiets heeft pedalen met riempjes, deze kun je zelf vervangen door pedalen met een klik systeem. 


CycleMasters oordeel: Deze fiets is qua prijs-kwaliteit een goede keuze voor de gemiddelde thuissporter. Door de riemaandrijving is deze fiets stil in gebruik. Deze spinningfiets is uitgerust met een racefiets zadel van Btwin voor extra comfort. Een pluspunt is dat de console beschikt over een tablethouder voor je smartphone of tablet.


Biking 500 - € 449,99 via Decathlon

VEELZIJDIGE FIETS

FitBike Race Magnetic Pro

De FitBike Race Magnetic Pro weegt 61 kg en is belastbaar tot maar liefst 150 kg. Het vliegwiel weegt 22 kg en de fiets heeft zowel toeclips als SPD pedalen. Ook dit model FitBike heeft een magnetisch weerstandssysteem. Dit houdt in dat je de fiets zwaarder en lichter kunt stellen door middel van de draaiknop en dat de stand van de sterke magneet dan verandert ten opzichte van het vliegwiel. Dit weerstandssysteem is heel stil en dat is wel zo prettig bij thuisgebruik. Deze spinningfiets heeft een racezadel dat in 9 hoogtes te verstellen is. De hoogte van het stuur is in 5 hoogtes verstelbaar en deze is ook horizontaal per millimeter verstelbaar. Je kunt ervoor kiezen om de FitBike trainingscomputer bij de fiets te bestellen, hiermee kun je data aflezen van je gevolgde training. Je kunt daarmee tijd, snelheid, afstand, RPM, calorieverbruik en hartslag aflezen. Het is niet mogelijk om er wattage mee te meten.


CycleMasters oordeel: Deze spinningfiets heeft eigenlijk alles wat je als gemiddelde thuissporter wenst; hij is stil en degelijk. Deze fiets is al een aantal keer uitgekozen tot de spinningfiets van het jaar op de consumenten website Kieskeurig.nl. Een voordeel vinden wij dat de pedalen toe-clips hebben, maar ook standaard ook het SPD kliksysteem. Nadelen kunnen zijn dat de bidonhouder vrij laag zit en dat de maximale hoogte van het zadel tot de pedalen 93 cm bedraagt. Dit laatste maakt het geen geschikte fiets voor hele lange mensen.


FitBike Race Magnetic Pro - € 699,- via Betersport  

DESIGN EN DATA

VirtuFit S1

De VirtuFit S1 is het nieuwste model van het merk. Dit is duidelijk te zien aan het moderne strakke design. Bij deze spinbike valt gelijk op dat het 23 kg wegende vliegwiel aan de achterzijde zit. De fiets is goed in te stellen voor de juiste lichaamslengte; het zadel en het stuur kunnen zowel verticaal als horizontaal versteld worden en door de extra lange zadelpen is deze bike ook geschikt voor lange mensen. De bike heeft een dubbele bidonhouder en een anti-slip coating op het stuur. Door de V-snaar aandrijving is de fiets stil en het kantelbare LCD scherm zorgt ervoor dat je data als afstand, snelheid, calorieën, hartslag en wattage kunt aflezen.


CycleMasters oordeel: Het design is strak en helemaal van nu. Al met al is dit een complete fiets voor deze prijs. Een voordeel is het LCD scherm, dat op batterijen werkt. Nog een pluspunt is dat de pedalen met een 3-delige crank zijn bevestigd voor extra stevigheid. Wij vinden het een nadeel dat er alleen toe-clips pedalen op zitten, je kunt er wel voor kiezen om pedalen die geschikt zijn voor fietsschoenen los kopen en op de fiets monteren. Ook een tablethouder kun je los kopen en op de fiets bevestigen.


Virtufit Indoor Cycle S1 - € 799,- via Fitwinkel

Welke spinningfiets kies jij?

Alle bikes op deze pagina zijn zeer geschikt voor het volgen van onze workouts. We hebben een selectie gemaakt op basis van kwaliteit, functies en prijs zodat jij een bike kunt vinden die echt bij jou past.
Onze reviews zijn gebaseerd op onze persoonlijke mening. Wij zijn aangesloten bij de affiliate programma's van de verkooppunten die we noemen. Door via deze links iets te kopen ontvangen wij een kleine vergoeding die de aankoopprijs niet verhoogt.

Heb jij al een keuze gemaakt?

Stream Live & On-Demand spinning workouts vanuit je eigen huis. Kies uit een groeiend aanbod van honderden workouts van verschillende intensiteit en duur.


Laat je motiveren door onze trainers van wereldklasse!

Copyright © CycleMasters 2020. Alle rechten voorbehouden.