KEUZEHULP SPECIAL

De beste Spinningfietsen

voor thuisgebruik

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van een spinningfiets? Wij hebben de 5 beste spinningfietsen op een rijtje gezet en geven je naast de informatie van de fabrikant, ook ons eigen oordeel.


ADVIES WINTER 2020-2021

De 5 beste spinningfietsen voor de ultieme sportbeleving thuis

Thuis sporten wordt steeds populairder en de verkoop van spinningfietsen blijft stijgen. De sport Indoor Cycling groeit in populariteit en het stoffige imago van de traditionele spinninglessen is verleden tijd. Naar de club gaan om te gaan stappen wordt vervangen door het bezoeken van exclusieve cycling clubs in de grote steden. Door nieuwe soorten workouts, zoals het fietsen op de muziek en het toevoegen van andere oefeningen, is de sport ook onder twintig- en dertigers weer mateloos populair aan het worden. Ook de thuissporter voegt online cycling lessen vaker toe aan zijn of haar sportroutine.


KEUZE

WINNAAR PRIJS/KWALITEIT

Schwinn IC8

Met de Schwinn IC8 Indoor Cycle heb je eigenlijk alles wat je wenst in een spinningfiets. Los van het strakke design van dit nieuwste Schwinn model, heeft deze spinningfiets ook een mediarek aan de voorzijde, twee bidonhouders en twee dumbbell houders. Maar dat is nog niet alles; deze spinningfiets heeft een LCD-scherm waarop je allerlei relevante data kunt zien zoals tijd, afstand, calorieën, RPM en hartslag. Je kunt ook een hartslagband verbinden via Bluetooth. Al met al is onze conclusie dat de Schwinn IC8 een zeer complete spinningfiets is tegen een concurrerende prijs. 


CycleMasters oordeel: Wat ons betreft één van de beste bikes van dit moment voor thuissporters. De magnetische weerstand, het stevige frame en het 18kg zware vliegwiel maken dit een bike waar je zeer prettig op fietst. Absolute pluspunten zijn de tablethouder en de mogelijkheid om via Bluetooth te koppelen met video workout apps. 


Schwinn IC8 € 999,- via Fitwinkel.nl

DE PROFESSIONELE KEUZE​

De Life Fitness ICG Indoor Cycle IC7

De Life Fitness ICG Indoor Cycle IC7 beschikt aan de voorzijde van de spinningfiets over een zelf aangedreven, ingebouwd TFT-kleurenscherm en een led-display. De wattrate is de meest betrouwbare vermogensmeter op de markt met een nauwkeurigheid van +/- 1%. Je schuift iedere sportschoen in de pedalen met toeclips. De magnetische weerstand is bij deze, door middel van V-belt aangedreven spinningfiets, door de precieze draaiknop snel te veranderen naar het gewenste niveau. Met een pols twist heb je de maximale weerstand bereikt, de draaiknop is erg gevoelig en precies. De spinningfietsen van Life Fitness worden altijd voor je gemonteerd bij levering. Je kunt dus gelijk van start met je eerste workout.


CycleMasters oordeel: Dit is een professionele bike die ook gebruikt wordt in fitnessclubs. Uniek aan deze fiets is het weerstandssysteem dat je via 100 ‘klikken’ zeer nauwkeurig in kunt stellen. Optioneel is deze bike uit te breiden met een tablethouder wat hem geschikt maakt voor video workouts. Een absolute topfiets voor thuissporters met een ruimer budget.


Life Fitness IC7 - € 2745,- via Fitwinkel.nl

SOLIDE KEUZE

De VirtuFit Etappe 1

De VirtuFit Etappe 1 is een spinningfiets die speciaal is gemaakt voor zware belasting tot maar liefst 135 kilo. De stevige massief ijzeren pedalen en de speciale trapas zijn goed bestand tegen zijwaartse bewegingen. Het vliegwiel weegt 22 kilo en wordt aangedreven met een stille V-belt. Je verstelt de weerstand met de weerstandsknop en deze maakt gebruik van een viltblok om af te remmen. 


Deze spinningfiets is uitermate geschikt voor lange mensen door de extra lange zadelstang. Het zadel en het stuur zet je vast door middel van een zogenoemde “L-Bolt”; een L-vormige hendel die niet los kan schieten tijdens zware belasting. Wel zo veilig en dit is in deze prijsklasse niet vanzelfsprekend!


Verder heeft deze spinningfiets nog een klein display waarop je je data kunt zien en is hij waterpas te stellen dus ook geschikt voor scheve vloeren.


CycleMasters oordeel: Gewoon een goede bike voor een nette prijs. Heb je een beperkt budget, maar wil je wel een degelijke bike, dan is dit een goede keuze. Het vliegwiel is met 22 kg zwaar genoeg om lekker stevig aan te voelen. Deze bike is niet koppelbaar via Bluetooth, maar heeft wel een klein schermpje om belangrijke waardes af te lezen tijdens je workout.


VirtuFit Etappe 1 - € 599,- via Fitwinkel.nl

Al jaren spinning gedaan in de sportschool. Nu door corona dat weer niet mogelijk heb ik besloten zelf een spinbike aan te schaffen. Bij deze aankoop kreeg ik een maand toegang tot CycleMasters...ik ben om!!! Heerlijk!! Fijne lessen, goede muziek. En ideaal gewoon thuis wanneer het mij uit komt. Ik ben fan! Na die maand gratis toegang blijf ik absoluut lid. Dank!!

NAUWKEURIG TRAINEN MET GEGEVENS

De Flow Fitness Racer DSB600i 

De Flow Fitness Racer DSB600i beschikt over 32 computergestuurde weerstandsniveaus en 19 programma's. Deze spinningfiets heeft een magnetisch weerstandssysteem en wordt aangedreven door een V-belt. De pedalen hebben toeclips maar zijn ook voorzien van een SPD kliksysteem waardoor je ook met geschikte fietsschoenen kunt spinnen. 


Je hartslag kun je bijhouden met behulp van een hartslagband die herkend wordt door de hartslagontvanger. Deze hartslagband wordt niet standaard meegeleverd. Een voordeel van deze spinbike is dat hij, door het zorgvuldig uitgebalanceerde vliegwiel van 20 kg, vrijwel geen trillingen creëert en daarom prettig stil is.


CycleMasters oordeel: Uniek aan deze bike zijn de computergestuurde weerstandniveaus waarmee je heel nauwkeurig kunt trainen. Doordat je een hartslagband kunt koppelen, kun je op het scherm van de bike jouw hartslagwaardes zien tijdens een workout. Daarnaast kun je ook andere waardes uitlezen zoals afstand, snelheid, wattage en calorieverbruik. Hierdoor is deze fiets zeer geschikt voor sporters die data belangrijk vinden tijdens hun workout.


Flow Fitness Racer - € 799,- via Fitwinkel.nl

Welke spinning fiets kies jij?

Alle bikes op deze pagina zijn zeer geschikt voor het volgen van onze workouts. We hebben een selectie gemaakt op basis van kwaliteit, functies en prijs zodat jij een bike kunt vinden die echt bij jou past.

VOOR IEDER BUDGET

De VirtuFit Tour Indoor Cycle

Deze stevige spinbike van het Nederlandse merk VirtuFit staat stabiel op de grond en is belastbaar tot 135 kilo. De fiets heeft een vliegwiel van 22 kg en bevat een display waarop de tijd, snelheid, afstand en calorieverbruik worden getoond. De VirtuFit Tour Indoor Cycle laat je daarnaast ook nog het aantal omwentelingen per minuut zien. Deze spinningfiets wordt aangedreven door een V-belt en een vilt blok regelt de weerstand welke je uiteraard zelf zwaarder of lichter stelt met de draaiknop. 


Het comfortabele stuur en het zadel zijn in hoogte verstelbaar door middel van een L-bolt, een veilig systeem dat vrij uniek is in deze prijsklasse. Deze spinbike heeft toeclips pedalen dus je kunt met ieder type schoen fietsen.


CycleMasters oordeel: Dit is een perfecte bike voor wie op zoek is naar een instapmodel voor een goede prijs. De bike heeft alles wat je nodig hebt om te kunnen starten. Verstelbaar zadel & stuur, zwaar vliegwiel en een stille aandrijving via een ketting. Deze bike is niet koppelbaar via Bluetooth en bevat geen tablethouder.


VirtuFit Tour Indoor Cycle - € 599,- via Fitwinkel.nl

Heb jij al een keuze gemaakt?

Stream Live & On-Demand spinning workouts vanuit je eigen huis. Kies uit een groeiend aanbod van honderden workouts van verschillende intensiteit en duur.


Laat je motiveren door onze trainers van wereldklasse!

Copyright © CycleMasters 2020. Alle rechten voorbehouden.